Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Googleove brze mobilne stranice izlaze početkom sljedeće godine

Googleove brze mobilne stranice izlaze početkom sljedeće godine

Google je izdao izvješće o stanju i razvoju njihovog projekta brzih mobilnih stranica. Pod fokusom na brzinu i korisničko iskustvo, ovaj projekt izašao je prije otprilike šest tjedana (7.listopada). AMP projekt želi web učiniti bržim i responzivnijim za one koji koriste mobilne uređaje.

U kratkom roku od najave ovog AMP projekta javilo se više od tisuću izdavača, među kojima su BBC, Sankei, New York Times, News Corp, Washington Post itd.

Mnogobrojne kompanije su pružile podršku projektu, dolazeći sa svih strana svijeta. Tako su projekt podržali i R7.com i NZN Group u Brazilu; CBS Interactive, AOL i International Business Times/Newsweek u Americi; El Universal i Milenio u Meksiku; The Globe and Mail and Postmedia u Kanadi. Među njima je i Local Media Consortium (LMC), partnerstvo s više od 70 medijskih kompanija, koje uključuju 1,600 lokalnih novina i televizijskih postaja.

AMP projekt je open source inicijativa u koju se mogu uključiti zainteresirani. Neki od njih, koji rade na reklamnom tržištu, već su to i učinili (Outbrain, AOL, OpenX, DoubleClick i AdSense).

U ovaj projekt uključile su se i analitičke usluge, kao što su Adobe Analytics, Parse.ly, Googleov vlastiti Analytics i Chartbeat. Oni su naveli kako će pružiti analitičku podršku za AMP-ove stranice unutar dostupnih alata. Službeno izvješće navodi kako će analitički podatci biti prikazani u pravom vremenu i kako će raditi unutar postojećeg providera.

Što se tiče developerske strane, ovaj projekt prati više od 4500 developera na GitHubu.

Predviđa se kako će ovaj projekt izaći početkom sljedeće godine. Na njihovoj službenoj stranici dostupan je i tutorial za kreiranje AMP HTML stranice.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next