Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft i HP Enterprise najavili partnerstvo s fokusom na cloud i Windows 10

Microsoft i HP Enterprise najavili partnerstvo s fokusom na cloud i Windows 10

Američke kompanije Microsoft i HP Enterprise najavili su svoje partnerstvo, kojim će se fokusirati na pružanje clouda, mobilnosti i rješenja za bolju produktivnost. Također, u partnerstvu se planira pružiti i usluga kojom bi se proširila implementacija Windows 10 sustava, specijalno za bazu poslovnih korisnika. Nedavno je i sam Microsoft izdao izvješće kojim je naveo kako je njegov najnoviji operativni sustav prisutan na 12 milijuna poslovnih uređaja.

U službenom blogu koji je objavio ovu vijest, navode se usluge koje će se ticati njihovog zajedničkog partnerstva.
Prva je konzultantska usluga za Windows 10 koja će pomoći poslovnim korisnicima da poboljšaju svoje poslovne procese kroz prototipove, razvijanje aplikacija i planiranje digitalnih procesa. Tu je uključeno kombiniranje HPE usluga s Microsoftovim platformama, kao što su Dynamics CRM, Office 365, Windows 10 za poslovanje itd.

Novi cloud i konzultanstske usluge za mobilnost podrazumijevaju uključivanje produktivnosti clouda i mobilne platforme proizvoda kako bi se poboljšalo poslovanje.

Zadnja navedena usluga odnosi se na stvaranje specifičnih industrijskih vertikalnih aplikacija, za automobilsku, zdravstvenu i financijsku industriju. Kao dio ovog partnerstva, planira se i proširenje Windows 10 poslovnih rješenja i na energetsku, logističku i prodajnu industriju.

Nedavno je Microsoft izdao i prvo veliko ažuriranje Windowsa 10 kojim je poboljšao sigurnost organizacije (Device Guard, Windows Defender itd.), pojednostavio IT, unaprijedio svoje aplikacije poput Edgea, Cortane itd.

HP je s druge strane krajem prošlog mjeseca razdvojio kompaniju na dva dijela.
Prvi se zove Hewlett-Packard Enterprise, a glavne zadaće su mu prodaja servera i data centara poslovnim sustavima.
Drugi dio, HP Inc., zadužen je za prodaju printera i osobnih računala. Ukupni trošak odvajanja na dvije kompanije HP iznosio je ukupno oko 450 milijuna američkih dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next