Logo
Ispiši ovu stranicu

Square Inc. debitirao na burzi s velikim uspjehom

Square Inc. debitirao na burzi s velikim uspjehom

Dorseyeva kompanija za mobilno plaćanje, Square Inc., debitirala je na tržištu s rastom od 64 posto. Squareove dionice su skočile na visokih 14,78 američkih dolara u ranom poslovanju, završavajući poslovanje na kraju dana s vrijednošću od 13,07 dolara.

 

Dionica je prošla iznenađujuće dobro, nakon što je prva javna ponuda procijenjena na devet dolara, što je bilo ispod očekivane razine od 11 do 13 dolara i još dalje od 15,46 dolara u 2014. kad je Square posljednji put bio privatno financiran.

Squareov snažni start pratila je i online dating kompanija Match Group Inc., čije su dionice završile s rastom od gotovo 23 posto.

Tom Donino, zamjenik direktora trgovanja u FNY Capital Managment, izjavio je da je neuobičajeno da dionica toliko naraste, nakon što joj je cijena bila ispod očekivane razine.

Square je u tome uspio, prikupljajući 243 milijuna američkih dolara, koji su joj potrebni da pokriju velike gubitke. Izvjestili su gubitak od 131,5 milijuna dolara u prvih devet mjeseca u godini, nakon što su izgubili 117 milijuna u istom periodu prošle godine, iako su imali rast od prihoda 49 posto i 892,8 milijuna dolara, navodi Reuters.

Ovo su dobre vijesti za Dorseya koji je najveći vlasnik dionica kompanije s 21,5 posto, s vrijednošću od 930 milijuna dolara. Za razliku od Squarea koji je osnovan 2009.godine, Twitter i dalje niže padove i gubitke.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.