Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Windows Phone u trećem kvartalu drži samo 1.7 posto tržišta smartphonea

Windows Phone u trećem kvartalu drži samo 1.7 posto tržišta smartphonea

Kompanija koja istražuje tržište, Gartner, tvrdi u svom izvješću kako udio Windows Phonea za treći kvartal iznosi 1.7 posto, za razliku od istog kvartala prošle godine kad je imao tri posto. Gledajući u brojčanom stanju, američki Microsoft je isporučio 5.87 milijuna primjeraka u trećem kvartalu ove godine, naspram 9.033 milijuna koje je isporučio u istom kvartalu prošle godine.

Jedan od bitnih obilježja je i činjenica da je Microsoft u svom financijskom izješću za ovaj kvartal prikazao da je isporučio 5.8 milijuna Lumia mobitela, dajući sugestiju da je jedino 70,000 tisuća primjeraka Windows Phonea prodano od strane drugih proizvođača u tom periodu.

Direktorica istraživanja u Gartneru, Roberta Cozza, izjavila je kako usprkos Windows 10, očekuju da će Windowsov udio u mobitelima biti i dalje u maloj mjeri.

Što se tiče ostalih proizvođača mobitela, na prva dva mjesta su i dalje Samsung i Apple. Samsung ima sitan pad u razlici od 0.2 posto, došavši ove godine na 23.7 posto, za razliku od istog kvartala prošle godine kad je imao 23.9, navodi službeno izvješće Gartnera. Apple je pak narastao, s 12.5 posto prošle godine na 13.1 ove godine.

Na treće mjeste popeo se kineski Huawei, zabilježujući najveći rast u prodaji smartphonea u trećem kvartalu, narastavši s 5.2 prošle godine u trećem kvartalu na 7.7 posto u trećem kvartalu ove godine.

Najveći udio ima u operativnim sustavima ima Android, koji je dodatno narastao, s 83.3 u istom kvartalu prošle godine na 84.7 u trećem kvartalu ove godine.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next