Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Suradnja Googlea i Facebooka u mobilnoj pretrazi aplikacija

Suradnja Googlea i Facebooka u mobilnoj pretrazi aplikacija

Googleovo nastojanje da učini svoju pretražilicu relevantnom u svijetu mobilnih aplikacija, rezultiralo je suradnjom s velikim konkurentom, Facebookom. Najveća društvena mreža na svijetu, Facebook, dopustila je u petak Googleu da indeksira njihove mobilne aplikacije, izjavila je glasnogovornica Alphabeta. 

U prijevodu, to znači da će rezultati s Googleove tražilice na pametnim mobitelima prikazivati neke sadržaje iz Facebookovih aplikacija, u što su uključene i informacije o javnom profilu, navodi Wall Street Journal.

Popisi će se pojaviti kao "duboki linkovi" i oni će omogućiti korisniku da dođe do relevantnog dijela Facebookove aplikacije.
Također, ima pristup sadržaju s poslovnih popisa kao što su stranice, grupe i eventi, što će bitno pomoći i korištenju u poslovne svrhe.

Google ne može prikazivati sadržaj koji se dijelio kroz logirane i privatne Facebookove sesije aplikacije, što znači da je većina informacija i dalje zaključana unutar Facebookove mreže.

Googleova tražilica dominira na internetu, no njihovi kompjuteri ne mogu automatski kategorizirati informacije unutar apikacije. Da bi se to omogućilo, potrebno mu je dogovoriti se s developerima aplikacija da mu daju dopuštenje. Ovo suradnja odnosi se samo na pametne mobitele s Android sustavom. 

Facebook vidi korist ove suradnje u činjenici da korisnici ostanu unutar Facebookove aplikacije, nakon što su Googlevom pretragom došli tamo.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next