Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft želi pojednostaviti Bitcoin za banke

Microsoft želi pojednostaviti Bitcoin za banke

Microsoft je ovaj tjedan lansirao blockchain platformu baziranu na cloud sustavu u suradnji sa startupom ConsensYs. Ova platforma će dopustiti financijskim institucijama da lakše i jeftinije eksperimentiraju s tehnologijom bitcoina.

Platforma će biti dostupna bankama i osiguravajućim kompanijama koje već koriste Microsoftovu platformu Azure. Među svojim klijentima naveli su četiri velike svjetske financijske insititucije, navodi TechTimes.

Blockchain radi kao velika, decentralizirana glavna računovodstvena knjiga za svaki bitcoin transakciju, koju je svjetski kompjuter verificirao i podijelio.

No, on nije samo limitiran na bitcoin, a može se koristiti i za osiguranje i potvrdu izmjene bilo kojeg podataka. Financijska industrija povećano inestira u ovu tehnologiju, radi smanjenja troškova i bolje učinkovitosti.

Druge kompanije i same rade svoje blockhainove, koje pružaju dodatne opcije.

Jedna od tih kompanija je Ethereum, koja ima ugrađen programabilni blockchain koju Microsoft koristi za svoju platformu.

Microsoftov direktor tehnološke strategije za financijske usluge, Marley Gray, rekao je za Reuters kako će ova tehnologija omogućiti kompanijama da stvore svoje vlastite blockchainove, koji se još zovu i "pametni ugovori", kojim automatski izvršavaju uvjete ugovora.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next