Biz Tech web portal powered by vidi logo2

MasterCard želi pretvoriti bilo koji gadget u uređaj za plaćanje (VIDEO) Istaknuto

MasterCard želi pretvoriti bilo koji gadget u uređaj za plaćanje (VIDEO)

Sve je više predmeta koji postaju povezani s internetom, pa čak i oni koji izgledaju nemoguće, kao što je nakit ili odjeća. MasterCard je najavio novi program, "Commerce for every device", kojim pokušava bilo koji predmet, bez obzira da li on bio pametni telefon ili obični nakit, pretvoriti u uređaj koji bi bežično platio bilo koju korisnikovu kupnju.

Sve veći trend postaju bežične kupnje i takvi sustavi, u kojem su uključeni i veliki igrači poput Samsunga, Applea i Googlea. Za razliku od njih gdje se kupovine plaćaju karticama i pametnim mobitelima, MasterCard pokušava s ovim programom biti spreman na situaciju u kojoj će za nekoliko godina i odjeća imati povezanost s internetom.

Zajedno s MasterCardom na realizaciji tog projekta rade i neki vodeći industrijski stručnjaci, kao što je dizajner Adam Selman koji stvara odjeću i dodatke s mogućnošću plaćanja. Tu su još i Ringly i Nymi za stvaranje pametnih narukvica i prstena, TrackR za bluetooth lokatore, pa čak i General Electric, navodi službeno priopćenje.

Za stvaranje tehnologije jednostavnog i sigurnog plaćanja surađuju s NXP i Qualcommom, te očekuju da će imati prve uređaje sljedeće godine. Prvo će se program testirati u Americi, a potom i na druga tržišta.

Video sadržaj

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next