Logo
Ispiši ovu stranicu

Western Digital kupio SanDisk Istaknuto

Western Digital kupio SanDisk

Najveći proizvođač tvrdih diskova na svijetu kupuje velikog svjetskog proizvođača flash memorije. Western Digital je upravo objavio da je napravio još jednu mega akviziciju u svijetu ICT-a, kupivši tvrtku SanDisk za 19 milijardi dolara.

Ovim potezom je najveći svjetski proizvođač tvrdih i SSD diskova na svijetu, postao vlasnikom trećeg po veličini proizvođača flash memorije na svijetu, koji je najpoznatiji po svojim memorijskim karticama i USB stickovima.

Western Digital će 19 milijuna dolara za većinski dioničarski paket SanDiska platiti djelomično u novcu i djelomično u dionicama, a čitav posao su odobrili direktori uprava iz obje kompanije, koji kažu da je ovo zapravo nastavak suradnje između dvije tvrtke koja traje već 15 godina.

Za sada još nije jasno kako će se ova akvizicija odraziti na zajedničko poslovanje Toshibe i SanDiska na polju 3D NAND flash čipova, no gotovo je sigurno da je Toshiba bila unaprijed upoznata s akvizicijom, pa će s WD-om nastaviti biznis na isti način kao što je to radila sa SanDiskom.

Valja naglasiti da ova akvizicija neće biti realizirana još gotovo godinu dana, jer će ju do tada morati potvrditi nadležna tijela koja moraju potvrditi da time WD neće doći u previše povoljan položaj u odnosu na konkurenciju.

Izvor: Western Digital, Vidi.hr

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.