Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Autodesk kreće prema cloud modelu poslovanja

Autodesk kreće prema cloud modelu poslovanja

Autodesk je u zadnjih pet godina napravio akviziciju mnogih kompanija kao što su Shotgun Software (za stvaranje medijskog i zabavnog sadržaja), Creative Market (platforma za ručno rađene sadržaje nezavisnih umjetnika), Delcam, TinkerCAD i drugi. Ova kompanija svojim programom zahvatila je i filmsko područje, omogućujući specijalne efekte. Jedan od napoznatijih primjera je film "Avatar", redatelja Jamesa Camerona.

Američka multinacionalna softverska kompanija Autodesk Inc. objavila je kako kreće prema tranziciji u cloud-based poslovni model. Tim potezom njihove dionice bi mogle skočiti za 50 posto u sljedećih 18 mjeseci, navode financijske novine Barrons. 

Sredinom sljedeće godine, Autodesk (najpoznatiji po svojim programu za 2D i 3D modeliranje AutoCAD) će prodat svoju zadnju "doživotnu licencu" tj. softver koji se prodaje u kutiji. Nakon ovog poteza, softveri Autodeska će biti dostupni samo putem pretplate, i to isključivo preko clouda, prenosi Reuters

Gotovo za četvrtinu vrijednosti pale su njihove dionice u 2015. godini, no investitori računaju da će prelaskom na cloud u budućnosti doći do skoka. Prema nedjeljnom izvješću novina Barrons, Autodesk bi u sljedećih pet godina mogao zarađivati preko 4 dolara po dionici.
Autodeskov glasnogovornik Noah Cole izjavio je kako im prelazak na cloud sustav pretplate snižava buduće troškove, te pomaže u privlačenju novih korisnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next