Logo
Ispiši ovu stranicu

Intel najavio do 12 tisuća otkaza Istaknuto

Intel najavio do 12 tisuća otkaza

Uz objavu izvješća za prvi kvartal 2016. godine, kompanija je najavila i otpuštanje svojih radnika širom svijeta. Navedena brojka otpuštenih radnika trebala bi obuhvaćati do 12 tisuća njihovih zaposlenika. Na tu odluku utjecao je i kontinuirani pad prodaje računala koji traje već godinama.

U službenom priopćenju objašnjeno je kako će otkazi utjecati na 11 posto kompanijine svjetske radne snage. Navedeno je kako su otkazi namijenjeni ubrzanju Intelove evolucije od računalne kompanije prema kompaniji s cloudom i milijardu pametnih, povezanih računalnih uređaja. Većina tih radnika dobit će obavijest o svom statusu u roku od dva mjeseca, dok će preostali dobiti obavijest do 2017. godine.

Intel je najavio reducirani plan zarade za sljedeću godinu, a trenutno rade i na traženju novog financijskog direktora. CFO Stacy Smith preuzet će novu poziciju na izvršnom mjestu koja će se baviti proizvodnjom, projektima i prodajom, nakon što dođe novi financijski direktor ili direktorica.

Prodaja računala pada još od izlaska Appleovog iPada u 2010. godini, a ni inicijativa velikih udruženih elektroničkih giganta pod imenom PC Does What?! nije uspjela spriječiti daljnji pad prodaje računala.

Prema istraživanju Gartner Inca, prodaja računala u prvom kvartalu pala je za gotovo deset posto. Zbog tog pada kompanija se fokusira na druge sektore, kao što su računala za podatkovne centre, neračunalne uređaje poput SSD-a itd. Na nedavnom IDF-u Intel je pokazao i Optane SSD koji omogućava brzinu pisanja od 2 GB po sekundi.

Kompanija ima cilj ove godine uštediti 750 milijuna dolara, a do sredine 2017. planiraju uštediti do 1,4 milijarde dolara.

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.