Menu

Apple Watch srušio rekord u prednarudžbama, još se ne zna kada stiže kod nas Istaknuto

Apple Watch Sport Silver Edition, izvor: Apple Apple Watch Sport Silver Edition, izvor: Apple

Od petka 10. travnja, kada je Apple Watch postao dostupan za narudžbe, u SAD-u je za njega stiglo 957.000 predbilježbi. U prosjeku je po osobi naručen 1.3 sat, što znači da su mnogi ljubitelji najnovijih gadgeta naručili dva ili više primjeraka. Narudžbe su moguće u devet zemalja svijeta, te je izvjesna mogućnost da je broj prednarudžbi bio veći od gotovo milijun primjeraka koliko je zabilježeno samo na području SAD-a

Najčešće naručivane su varijacije Sport modela, kojeg je odabralo 62% korisnika. Najpopularniji je Space Grey Sport, potom osnovni model Apple Watcha, a na trećem mjestu najpoželjnijih je Silver Sport model, prenosi istraživanje kompanije Slice Intelligence, specijalizirane za dobivanje podataka o kupnji određenih proizvoda. 

U svoje istraživanje nisu uključili prestižni i skupi Apple Watch Edition, te ostaje nepoznato koliko je prednarudžbi stiglo za najekskluzivniji model.

Na naš upit kada bi Apple Watch mogao doći u Hrvatsku iz iStylea nisu mogli odgovoriti. Rekli su da još uvijek nemaju nikakvu informaciju, te da se europsko, odnosno hrvatsko tržište razlikuje od američkog po tome što kod nas nema Apple trgovine, nego samo ovlašteni preprodavači. 

na vrh članka