Biz Tech web portal powered by vidi logo2

LG G5 će biti predstavljen na MWC 2016. u Barceloni

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

LG je potvrdio da će njegov novi LG G5 pametni telefon službeno biti predstavljen 21. veljače 2016., odnosno dan uoči početka održavanja MWC 2016 sajma u Barceloni. To znači da se ovaj puta neće ponoviti slučajevi iz prošlosti, kada je Samsung prvi predstavljao svoje flagship telefone, da bi LG svoje lansirao tek nekoliko mjeseci kasnije, pa će posjetitelji ovogodišnjeg MWC-a moći vidjeti ravnopravni duel između ponajboljih svjetskih brandova Android telefona. Dakako, ovo će omogućiti mnogim medijima, uključujući naš Mobil.hr, da odmah naprave usporedni test LG G5 i Samsung Galaxy S7 telefona, što bi moglo poprilično utjecati na njihovu prodaju tijekom ostatka ove godine. 

LG za sada ne izlazi s tehničkim specifikacijama u vezi LG G5, no većina glasina govori o tome da će posjedovati 5,6-inčne ekrane QHD razlučivosti od 2560x1440 piksela, uz gustoću piksela po inču od 525 ppi.

Također se očekuje da će uređaj pokretati Qualcommov čipset Snapdragon 820, za koji smo jučer saznali da posjeduje Samsungove čipove, a u njega će još biti ugrađeno 4 GB RAM-a i 64 GB ugrađene pohrane proširive microSD karticama.

U drugim glasinama se spominje da će telefon stići s dual kamerama, stražnjom od 20 MP i 1/2 senzorom, te prednjom od 8 MP za savršene selfije.

Više detalja ćemo saznati idući mjesec, te vjerujemo da ćemo među prvima u svijetu imati priliku držati uređaj u ručicama.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next