Logo
Ispiši ovu stranicu

Završio zagrebački LEAP Summit 2016 Istaknuto

Završio zagrebački LEAP Summit 2016

LEAP Summit je međunarodna konferencija koja svake godine okuplja više od 1000 studenata, mladih profesionalaca i mladih poduzetnika. Ove se godine održavala od 5. do 7. svibnja u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu. 

Kroz tri dana konferencije mladi sudionici imali su prilike prisustvovati brojnim predavanjima, diskusijama i radionicama koje su održavali stručnjaci iz različitih multinacionalnih kompanija poput IBM-a, P&G-a, Microsoft-a, Google-a, Disney-a i Deutsche Telekom-a, ali i investitori te uspješni poduzetnici iz Njemačke, Izraela, Velike Britanije i Rusije. Teme su bile raznovrsne kao i industrije u kojima djeluju razni predavači. No glavni fokus je, tvrde organizatori, na temama vezanim za inovacije, poduzetništvo i poslovni razvitak, vodstvo, kreativnost, inspirativne životne priče, priče o uspjehu i razvoju osobne karijere. 

IMG 3622

Od nama zanimljivijih stvari bilo je u četvrtak izlaganje Damira Zeca iz IBM-a, koji je govorio o umjetnoj inteligenciji i kognitivnom računarstvu na primjeru IBM Watsona. Zanimljiv je i projekt Nenada Bakića Croatian Makers, preko kojeg se želi u Hrvatskoj poticati obrazovanje u robotici i u programiranju. Zanimljiva je bila i diskusija u petak o poduzetništvu i poduzetničkom ekosustavu, u kojoj su sudjelovali Luka Sučić, Jan Jilek, Saskia Harkema, Grega Potokar i Hermes Arriaga, u kojoj se osvrnulo se na vrlo različite tematike, od pogodnosti poduzetničke klime u različitim europskim zemljama do pitanja o digitalnoj tehnologiji i patentima, uz osvrte na situaciju u Hrvatskoj. U subotu Je i Ratko Mutavdžić iz Microsofta govrio o budućnosti digitalnog života. Zadnje izlaganje na konferenciji imao je Kostapanos Miliaresis, koji je govorio o tome kako se treba nositi s lošim danima na poslu i u životu, koji se svakome događaju. 

IMG 3588

Pored zanimljivih predavanja, diskusija i radionica, mladim poduzetnicima i studentima je svakako od koristi bila i široka mogućnost ostvarivanja kontakata radi ostvarivanja međusobne suradnje, zapošljavanja ili pomoći kod pokretanja vlastitih poduzeća. Radi poticanja takvog povezivanja, u sklopu LEAP Summita odvijao se nakon formalnog dijela još i niz poluformalnih i neformalnih događanja, na kojima su sudionici mogli razgovarati i međusobno i s predstavnicima poduzeća koja su imala izlagače ili su sponzorirala događaj. 

Konferencija se završila u potpuno neformalnom tonu na subotnjem Goodbye Partyju u zagrebačkom Opera Clubu.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.